49-годишната Димитринка Кърчева и синът й Величко Николов,поискаха от Бургаския окръжен

...
49-годишната Димитринка Кърчева и синът й Величко Николов,поискаха от Бургаския окръжен
Коментари Харесай

Престъпните майка и син: Съжаляваме, искаме да се приберем у дома!

49-годишната Димитринка Кърчева и синът й Величко Николов,поискаха от Бургаския областен съд да бъдат пуснати под домакински арест, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Двамата трансфораха трафика на мигранти за фамилен бизнес. Те са упрекнати, че са прекарали през границата 61 мигранти, хванати преди дни на входа на " Меден рудник ". Бежанците бяха открити в товарен автомобил във вторник в Бургас.

Собственикът на товарния автомобил декларирал, че го е дал чартърен за прилагане на Величко. Според Прокуратурата Николов е карал товарния автомобил. Димитринка обаче била мозъкът в незаконната им активност като провела превозването на бежанците през страната. Самите те са натъпкани по нечовечен метод в камиона, даже на един от тях му прилошало. Според свидетелски показания на мигрантите, в камиона е имало и трети човек, като и тримата са се укрили.

Защитата на Николов акцентира, че той се е явил в полицията откакто е бил свикан. Мъжът бил с чисто правосъдно минало, имал работа, чакал дете и живее на непрекъснат адрес. Димитринка също била неосъждана.

Съдът остави и двамата в ареста като счете, че на този стадий от следствието са събрани задоволително доказателства, с цел да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Ето претекстовете на съда:

" На актуалният състав от на практика опит по разглеждане на наказателни каузи от общ темперамент с обвинявания като актуалните, е известно, че активност по трафик на мигранти е невъзможна без трансгранична връзка с лица, които провеждат, транспортират и други сходни действия по прекосяване на държавната граница на Република България, която след 01.01.2007 година е и външна граница на Европейския съюз. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР